het laatste nieuws

Tony’s geeft #slaafvrijrecept kado aan chocoladebedrijven

Recepten en proefmodellen. Voor de meeste bedrijven iets om geheim te houden. Sterker nog: te patenteren.. Maar niet voor Tony’s Chocolonely. Wij geven ons recept voor slaafvrije cacao juist kado aan alle chocoladebedrijven. ‘Huh, kado..?’, horen we je denken. Precies ja. Want het is tijd om te delen.

#slaafvrijrecept
Nu het ons is gelukt om ook cacaoboter van traceerbare cacaobonen in onze reep te krijgen, is de ingrediëntenlijst van ons recept voor slaafvrije cacao compleet. We hebben hard aan ‘t recept gewerkt en zijn ervan overtuigd dat cacaoboeren zo een leefbaar inkomen kunnen verdienen, waardoor er een einde komt aan slavernij, uitbuiting en kinderarbeid op de cacaoplantages. En daar doen we natuurlijk niet geheimzinnig over. Wij geloven transparantie, en dus.. in open source. Zodat andere chocolademakers ons recept kunnen volgen of verbeteren. Want.. samen gaat ’t sneller. Tony’s recept voor slaafvrije cacao heeft vijf ingrediënten:

  • traceerbare cacaobonen
  • ’n hogere prijs
  • sterke boeren
  • lange termijn samenwerking
  • betere kwaliteit en productiviteit

Je vindt ‘m aan de binnenkant van de wikkels van onze drie knallende, rood-blauw-witte (Tony’s voor melk, puur en wit) Limited Editions.

FB_post_slaafvrij_recept_grootProefmodel
Alle cacaobonen (voor onze cacaomassa én dus ook voor onze cacaoboter) zijn straks bekende bonen, die we direct inkopen volgens ons recept voor slaafvrije cacao bij onze partnercoöperaties Kapatchiva, ECAM, SOCOOPACDI en ECOJAD in Ivoorkust en ABOCFA en Suhum Union in Ghana. Vanaf november 2016 zit Tony’s enige echte eigen traceerbare cacaoboter in ál onze repen. Hoera! Dat gaan we vieren op onze FAIR. Maar.. we hebben alvast wat voor je om voor te proeven. Onze Limited Edition wit wortel walnoot is gemaakt van de proefproductie van Tony’s witte chocolade met traceerbare cacaoboter, een echt proefmodel dus.

Geef ‘m door..
Met Tony’s recept voor slaafvrije cacao laten we zien dat chocolade maken anders kan, zonder slavernij en uitbuiting. Maar we kunnen ’t niet alleen. We vragen jullie, onze chocofans, om ’t recept actief te delen via social media. Geef ‘m door aan chocoladebedrijven, deel ‘m met #slaafvrijrecept en nodig ze uit voor een kijkje in onze keuken. Onze deur staat wagenwijd open voor kritiek, punten van verbetering of een goed gesprek. Kom maar op! Want in ons eentje maken we onze chocolade slaafvrij, maar samen maken we álle chocolade 100% slaafvrij.

visual_doe_mee_groot

Meer weten? Bel ons via de chocofoon (020-2051200) of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter. Let’s raise the bar voor 100% slaafvrije chocolade!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

meer lezen?

Twee nieuwe serieuze Classics in donkere melk 42%

Dat is meer cacao en meer impact! Donkere melk? Ja.. da's volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade. Onze nieuwe donkere melkchocolade… lees meer

gaan met die Mondriaan

Komt dat zien.. Tony’s en Mondriaan in de mix! De 100ste verjaardag van kunstbeweging De Stijl vieren we met 'n kleurrijk eerbetoon; onze melkreep in… lees meer

archief

Wil je zelf zoeken in ons nieuwsarchief?
Klik dan hier!

nieuwsbrief