het laatste nieuws

Tony’s in ’t wit: van boon tot trouwtaart

Tony’s witte chocolade is nu overal verkrijgbaar. Reden voor ’n feestje. Want daar hebben we lang op gewacht. Weet je nog waarom? Wij geloven in directe relaties met de cacaoboeren en in ’n transparante keten. En daarom willen we dat alle cacao in onze reep traceerbaar is. Ook de cacaoboter in onze witte chocolade. Van boon.. tot trouwtaart.

Van boon..
De belangrijkste ingrediënten voor chocolade zijn namelijk cacaoboter en cacaomassa. Witte chocolade maak je met alleen maar cacaoboter, voor melk- en pure chocolade heb je ook cacaomassa nodig. De cacaomassa voor onze chocolade was al traceerbaar met cacaobonen die direct zijn ingekocht bij onze partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. En we wilden geen witte chocolade maken, voordat onze cacaoboter ook traceerbaar was. Dát was lastig.. want ‘r waren grote aanpassingen nodig om onze cacaoboter traceerbaar te verwerken in de chocoladefabriek van Barry Callebaut – de grootste chocolademaker ter wereld. In de zomer van 2016 was ’t zover en installeerde Callebaut ’n cacaobotertank choc-vol Tony’s eigen, traceerbare cacaoboter. Sinds november 2016 hebben we hierdoor traceerbare bonen voor de cacaomassa én de cacaoboter in alle Tony’s repen.


.. naar witte chocolade..

Om deze mijlpaal te vieren, kwamen er niet één, maar twee witte repen vast in de Tony’s Classics-familie.. Tony’s eigen obroni (da’s ‘witte’ in ’t Ghanees) is de eerste witte chocoladereep in onze Classics-familie. En om een wit voetje te halen bij alle Tony’s fans, is de populaire Limited Edition uit 2012 terug en here to stay: witte chocolade met fruitige stukjes framboos én ’n royale schep knettersuiker. Vanaf november waren ze exclusief verkrijgbaar bij ’n geselecteerd gezelschap. Maar vanaf nu kun je ze OVERAL vinden. Tijd om te vieren!

..tot Tony’s trouwtaart
En vieren doen we niet alleen. Dus zochten we naar ’t witste feest dat er is: een trouwfeest. In december 2016 vroegen we Tony’s fans of ‘r nog getrouwd werd in januari. Want voor één bruidspaar hadden we ’n wel heel speciale Tony’s in ’t wit-verrassing. Met onze witte chocolade. Uit alle inzendingen kozen we ’t trouwfeest van Talitha en Baukje. We hebben ’n crazy, vijf lagen tellende witte chocolade-trouwtaart gemaakt van onze repen. In januari, op de trouwdag van de twee dames, verrasten we ze met Tony’s Trouwtaart. En dit was hun reactie:

 

PRACHTIG!

Tony’s Trouwtaart is gemaakt door: Life of Pie Amsterdam en Studio Mals.

meer lezen?

Twee nieuwe serieuze Classics in donkere melk 42%

Dat is meer cacao en meer impact! Donkere melk? Ja.. da's volle, romige melkchocolade met de kraak en smaak van pure chocolade. Onze nieuwe donkere melkchocolade… lees meer

gaan met die Mondriaan

Komt dat zien.. Tony’s en Mondriaan in de mix! De 100ste verjaardag van kunstbeweging De Stijl vieren we met 'n kleurrijk eerbetoon; onze melkreep in… lees meer

archief

Wil je zelf zoeken in ons nieuwsarchief?
Klik dan hier!

nieuwsbrief