het laatste nieuws

Vervuilende kolencentrale wordt chocoladefabriek

Tony’s Chocolonely steunt de actie van ’t groene energiebedrijf Vandebron om de laatste kolencentrale van Nuon op te kopen en om te bouwen tot iets waar iedereen wat aan heeft. We kondigden vanmiddag via Facebook aan om in navolging van Vandebron en Gemeente Amsterdam ook één miljoen euro op tafel te willen leggen voor de vervuilende kolencentrale. En we roepen jullie, onze chocofans, op de petitie die Vandebron is gestart te ondertekenen. We hebben namelijk ’n mooie bestemming voor de plek: een chocoladefabriek.

Tony’s Factory
Wij willen de chocolade-industrie veranderen door deze 100% slaafvrij te maken. Misschien herinner je je ’t bericht van vorig jaar nog, waar we aankondigen een eigen chocoladefabriek te willen bouwen. Voor ons ’n logische volgende stap om onze eigen keten 100% slaafvrij te maken en zo andere chocoladefabrikanten te laten zien dat chocolade maken anders kan. “In ’s werelds grootste cacaohaven, Amsterdam, moet Tony’s Factory komen waar we ten minste 25 miljoen repen Tony’s Chocolonely kunnen maken.” aldus Henk Jan, onze Chief Chocolate Officer. Tony’s Factory wordt niet zomaar ’n chocoladefabriek, maar één met een achtbaan erdoorheen. Er zal chocolade gemaakt worden en chocoladeliefhebbers kunnen dit van boon tot reep volgen, alles met ’t doel om ze bewust te maken van de problemen in de cacao-industrie en fans te betrekken bij onze missie. We zijn ’n bedrijf met ’n social missie en we willen we niet alleen onze chocolade slaafvrij maken, maar álle chocolade wereldwijd. En eigenlijk vinden we dat iedere organisatie de wereld mooier moet maken. De Nuon Hemwegcentrale zou daar ’n mooie bestemming voor kunnen zijn. Maarreh, die achtbaan moet ‘r dus wel inpassen..

 

Teken hier dus alsjeblieft de petitie van Vandebron en stem #Hemweg: www.wijwillenhemweg.nl

meer lezen?

wit wortel walnoot is terug met ’n fris jasje

’t Is oranje, goed voor je ogen en zit in Tony’s witte, traceerbare chocolade. Wit wortel walnoot was jullie favoriet van onze Limited Editions 2016… lees meer

One year in the US of A

Nederland is mooi, maar niet groot genoeg om impact te maken en de hele cacao-industrie te veranderen. En da’s precies wat we willen. Ons doel… lees meer

archief

Wil je zelf zoeken in ons nieuwsarchief?
Klik dan hier!

nieuwsbrief