wie zijn wij

Klik op een van de Tony’s voor meer info. Dan weet je tenminste wie je aan de telefoon hebt, wie de wikkel van onze repen ontwerpt of wie er toch die te gekke smaken verzint (dat doen Eva & Fleur dus).

Arjen v H

Arie

Smooth Operator
Op maandag heeft Arie de beste verhalen voor bij het koffiezetapparaat. Over het ritje met een boot door de Amsterdamse grachten, het karaoke zingen in de lokale kroeg of de rijsttafel van vrienden waar hij bij is aangeschoven… Dubbele espresso met een klein beetje melk, alsjeblieft.

Kayleigh

Kayleigh

Wrapper Delight
Je ziet het niet aan ’r af, maar Kay Kay is geboren en getogen in een snackbar. Frituurvet in haar aderen, zoals ze zelf zegt. En boeren dat ze kan! Daarna lacht ze weer haar onschuldige prinsessen-lach, alsof ze niet net ’n berenklauw met pindasaus verorberd heeft.

Marieke

Marieke

Livin’ la Vida Choca
Wist je dat Marieke ooit eens een cursus interieurstyling gedaan heeft? Haar huis ziet er dan ook uit om door een ringetje te halen. Design-stoeltje hier, veldbloemboeketje daar. Als je Marieke ooit blij wilt maken met een bos bloemen moet je op je hoede zijn. Ze houdt van alle bloemen, behalve gele!

Arjen B

Boekie

Cocoa Gadget
Omdat er maar liefst drie Arjens werken bij Tony’s noemen we deze Arjen meestal Boekie. Niet doorverklappen: eigenlijk mogen we dat helemaal niet vertellen. Wist je dat Boekie het hele repertoire van André Hazes uit volle borst mee kan zingen? Ik heeeeeb hier een brief…

Marijntje

Marijntje

Chip
Als er bij Tony’s prijzen uitgereikt zouden worden voor de best verzorgde handen, zou Marijntje zeker in de finale zitten. En dat terwijl ze in het weekeinde vaak de hele diepvries vult met gezonde maaltijden voor haar twee kuikentjes! Wat een supermoeder.

Pascal - Tony's Chocolonely

Pascal

Choco Loco
Pascal is in de avond op haar best, naar eigen zeggen. Misschien dat ze dan thuis voor de spiegel danst, wat in Ivoorkust dé trend is. Of misschien speurt ze naar één of ander bijzonder vakantieadresje. Ze houdt namelijk erg van een chocolaatje op haar kussen. Naar eigen zeggen.

Eva W

Eva W

Spice Girl
Eva is de jongste van team Tony’s, maar daar merk je niets van. Ze heeft net haar diploma gehaald in voedingsmiddelentechnologie. Nu is ze volleerd fijnproever en weet alles van smaakwielen, natuurlijke ingrediënten en voedingswaarden. En wist je dat ze met oud & nieuw verkleed ging als Katy Perry?

Tonys_Chocolonely_Maudi_vierkant

Maudi

American Brand Builder
Je hoeft Maudi niet te vragen wat ze gaat doen in het weekend. In haar agenda staan gemiddeld 1 tot 2 verjaardagen per week! Wanneer ze geen feestvarkens bezoekt is Maudi  aan het sporten of bezoekt ze festivals. En wist je dat ze vloeiend Spaans spreekt? Me gusta mucho el chocolate. ¡Sí Señorita!

Peter - Tony's Chocolonely

Peter

The American Dream
Onze man in Amerika mag dan op het eerste gezicht een beetje een stijve Zeeuw lijken, als de muziek aangaat beginnen de heupen te bewegen en is de dansvloer (of kantoor) gevuld met de beste Latin moves. Mambo Americano!

Sophie

Sophie

Choconocular
Toen Sophie opgroeide in Venlo, ging ze soms expres door de weilanden naar school. Misschien dat ze er daarom van droomt door de VS te toeren of een reisbureau in Argentinië te beginnen met haar broer. Handig joh, een blocnote naast je bed om je dromen op te schrijven.

Henk-Jan

Henk Jan

Chief Chocolate Officer
Henk Jan was ooit kalendermodel, maar is hiermee gestopt toen hij de kans kreeg aan de slag te gaan als chief chocolate officer. Hij smeedt plannen om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken en schakelt hier de hulp van alle andere Tony’s bij in.

Paul

Paul

Cocoa Cash
Paul is behalve bonenteller ook volleerd BHV’er. Iedereen kan zich dus veilig voelen in de buurt van Paul. Op de camping bijvoorbeeld, waar Paul in het weekend het liefst vertoeft. Op de camping… lalalalala!

Tonys_Chocolonely_Heather_2_vierkant

Heather

Choco Catalyst
Iedereen heeft zo z’n heimelijke dromen. Heather droomt al jaren van een geheel witte slaapkamer met niets erin dan een groot bed met wit beddengoed. Noem het perfectionisme, noem het utopisch, maar lekker slapen is het. Wel effe oppassen met die melk yoghurt passievrucht, Heather.

Tonys Chocolonely Ingeborg

Ingeborg

Choc-gogetter
Sommige mensen onthouden àlles. Liedjes van Kinderen voor Kinderen, een opvallend ensemble dat je acht jaar geleden aanhad.. Ingeborg is er zo een. Wat handig is als je vast komt te zitten in de Veluwse jungle (ze zat vroeger bij de Scouting), maar irritant als je op haar lootje staat rond Sinterklaas.

Tonys Chocolonely Ruben

Ruben

Chunk
Maar goed dat we bij Tony’s ieder half jaar een buro-bingo houden, want Ruben is erg goed in de hele dag woordgrapjes afvuren. Flauwe grapjes, noemen anderen dat ook wel, maar die kunnen de kunst ervan gewoon niet waarderen. Laaje nie gek moake!

Melissa

Melissa

Golden Wrapper
Misschien komt het omdat ze op een woonboot woont maar er zijn weinig dingen waar Melassi (bijnaam, geen spelfout) zo blij van wordt als baby-diertjes. Babyvarkentjes op Insta of pulletjes in het wild, ze krijgt ’r geen genoeg van. Eh, sorry.. pulletje? Die zoeken we op.

Kisha

Kisha

Office Tornado
Little known fact: Kisha is verslaafd aan Manga. Je weet wel: japanse comics. Geen zorgen: als ze niet leuk zijn (One Piece) dan leest ze niet verder. Maar geef ’r een Naruto en ze neemt zelfs de telefoon niet op.

Eliyas

Eliyas

Daddy Doekoe
Onze Eliyas geniet van de simpele dingen des levens. Grapje op z’n tijd, filmpje pakken, met z’n kinderen spelen, iedere dag een gratis donut.. Say whut? Ja, daar moet je dan wel een nacht in een slaapzak voor doorbrengen op de Nieuwendijk, maar da’s peanuts voor Eliyas.

Juliette

Juliëtte

Chocotof
Wat voor tatoeage liet Phoebe zetten in seizoen 2 van Friends? En wat deelt Joey absoluut niet? Juliëtte weet dat soort dingen. Zelfs na iedere aflevering tien keer gezien te hebben.. ja, nog steeds leuk. Ahll be there for joehoe!

Joost

Joost

But Seriously
Als kind werd Joost behoorlijk druk (lees: nog drukker) van kleurstoffen, maar daar is hij helemaal overheen gegroeid. En z’n wraak is zoet, want hij haalt het met veel plezier in. Alleen: geen chocolade. Echt? Echt.

Anne-Wil

Anne-Wil

Choco Co-Captain
Als zelfverklaarde nerd wil Anne-Wil (het zal wel aan het tweede gedeelte van haar naam liggen) weten hoe alles werkt. Alles? Eigenlijk wel. Dus het verbaast ons niets dat ze haar vliegbrevet heeft, en dat skydiven in een windtunnel als enige nog op haar verlanglijstje staat.

Maartje

Maartje

Commander Choco Chiefs
Met Maartje een boom opzetten is heel letterlijk: weinig weekenden waar ze niet in de woeste natuur te vinden is. Thuis kan ze dan weer luidkeels haar frustratie uiten als het gaat om Neerlands dierenrijk: iedereen ziet toch het verschil tussen een ree en een hert?!

Bas

Bas

Cocoa Control
Bas zoekt graag het avontuur op. Immer gewapend met camera en een indrukwekkende hoeveelheid lenzen, voorzetringen, zelfontspanners en statieven. Handig, als je Macchu Pichu of de Kilimanjaro beklimt, of gaat kooiduiken met witte haaien. Vasthouden, die glimlach!

Carlijn

Carlijn

Choco Service Canon
Kapmes mee wanneer je bij Carlijn thuis komt, want het staat vol met bloemen. Niet gek dat ze net zo’n enorme, wilde bloementuin wil als bij haar oma, vroeger. Later, als ze groot is. Kompas mee, en kapmes inderdaad.

Tonys Chocolonely Annabel

Annabel

Choco Chanel
Vrijwel geen Tony zonder bijnaam, en Annabel spant de kroon: Bel, Bellie, Bells, Belleboos.. maar gewoon Annabel mag natuurlijk ook. Zoveel bijnamen hebben is wel handig als je d’r nodig hebt want ze droomt graag wat weg wanneer niemand kijkt. Bella, telefoohoon!

Tonys Chocolonely Rick

Rick

Chocomatic Fanatic
Iets wat niet meteen ter sprake zal komen als je met Rick een koffietje drinkt: hij weet gewoon hoe je een lawine overleeft. Hoe cool is dat? Dus wil iedereen bij Tony’s met Rick mee als hij off piste gaat. Die Rick, wat een bofkont.

Bix

Bix

Stock ‘n’ roll
Bix is geen merk paardenvoer of technisch speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar, maar de afkorting van Bixintxo Joxe Azurmendi Ayerbe. Da’s Baskisch joh, en daarmee wint Bix de eerste prijs voor de mooiste naam in Team Tony’s! En de moeilijkst uitspreekbare.

Diara

Diara

Impact Cheerleader
Vraag Diara naar haar plannen voor de toekomst en er komt taart in voor. Wat ga je dit weekeinde doen? Taart. Wat wil je later worden als je groot bent? Taart. Ze bedoelt natuurlijk dat ze ’n taartenwinkelmevrouw wilt worden. In Ghana, als ’t even kan. Formidable!

Paul-K

Paul K

King of Happiness
Als je Paul na werktijd belt zou het zomaar kunnen zijn dat hij gehaktballen staat te bakken, en dat hij je uitnodigt om er eentje mee te prikken. Weinig mensen zo gastvrij en behaagzaam als onze Paulski. Nog een gekookt eitje, iemand?

Sylvia

Sylvia

Quality Queen
Je hebt mensen die niet graag gestoord worden tijdens een goede nachtrust, maar die zijn niets vergeleken bij Sylvia. Haar zoontje komt er nog wel mee weg, de rest alleen met gevaar voor eigen leven. Ze slaapt zelfs gewoon door als ze muggen doodslaat, yikes!

Tonys_Chocolonely_Fleur_vierkant

Fleur

Chocolatte
Je hoort het niet aan haar, maar onze Fleur komt oorspronkelijk uit Breda. Door een jeugd in Amerika is ze haar zachte g kwijt, wat haar van pas komt als ze meezingt met de muziek. Verzoekjes doet deze levende jukebox niet, maar als je iets inzet zet ze zonder dat ze het merkt de tweede stem in.

Chloe

Chloé

Hot Coco
Ook al is Chloé de jongste van vier kinderen en daardoor, naar eigen zeggen, ’n beetje een prinsesje, het is er niet eentje die rustig achteroverleunt. Handen uit de mouwen, jonge! En dan hebben we het niet alleen over haar bruingroene detoxdrankjes of bloemkool-risotto. Whapaa!

Tonys_Chocolonely_Marjol_vierkant

Marjol

Power Pod
Wist je dat de oma van Marjol ooit als fotograaf in een bananenboot naar Congo is vertrokken? Wij ook niet. Maar we vertrouwen erop dat ze net zo goed voorbereid op pad is gegaan als Marjol dat doorgaans doet. Op een onbewoond eiheiheiland.. !

Tonys_Chocolonely_Marian_vierkant

Marian

Golden Bar
Al is Tony’s voor Marian soms net ’n kinderdagverblijf, ze is niet bang de schouders eronder te zetten. Broodje shoarma, Anouk aan, meezingen en gaan!

Wasken

Wasken

Sales Wing Man
Best knap als Wasken met z’n voeten een bal uit de Haarlemmervaart tilt. Maar hij kan stiekem gewoon niet tegen z’n verlies: zogenaamd de tussenstand vergeten, shirtje trekken, iedereen petjes af als de zon schijnt.. Maar goed dat het verder een schatje is!

Arjen Klink

Klink

West Coast Wrapper
Klink bedient bij ons vaak de radio. Van ska tot nederhop: alles komt voorbij. Wanneer we het niets vinden krijgt hij dit te horen. Wel heel voorzichtig: Klink heeft de zwarte band in karate. Het schijnt dat hij bakstenen kan doorslaan met één hand. Op kantoor houdt ’ie zich gelukkig in.

Frans - Tony's Chocolonely

Frans

Bean to Bartender
Frans is met drie dochters Tony’s Lady’s Man. Juichen bij het zwembad, onderhandelen over sperzieboontjes, en hij kan staartjes vlechten als de beste. Maar zo nu en dan pakt hij wel een Belgische wielerklassieker mee met z’n vrienden – het gaat om balans, tenslotte.

Kirsten - Tony's Chocolonely

Kirsten

Sweet Talk
Van Hoofddorp tot Zuid-Amerika, Kirsten komt nogal es ergens. Te voet ook, want ze rent regelmatig kris kras door het Westerpark. Voor de lol! Ja, je moet wat als je bij een chocoladefabriek werkt.

Tonys Chocolonely Femke

Femke

Bean Editor
Als ‘Boeskoolwiefke’ carnaval vieren in Oldenzaal of een vierduizender in de Alpen beklimmen, hmmm.. moeilijke keuze. Femke wil het allebei, maar tot die tijd lekker met hangoorkonijn Miep op de bank.

Tonys_Chocolonely_Carline_vierkant_nieuw

Carline

People Champion
Wist je dat Carline ooit op ’n filmset heeft gewerkt als belichter? En stiekem uit het verre oosten komt Hengelooooo. Inmiddels is ze in Leiden gesetteld met haar man en kat Micks. Net getrouwd en een kersvers babietje – Carline en haar man, niet de kat (hoewel, wie weet..). Mauw!

Ivan

Ivan

Choco on the Go
Vanaf januari begint Ivan al op z’n stoel te wiebelen, loopt hij in de polonaise naar de lunch en neemt hij de telefoon op met ‘alaaf’. Ivan is een rasechte Brabander: dol op carnaval! Maar ook wanneer de verkleedkleding weer verruild is voor een blouse is hij niet te betrappen op een slecht humeur, hoor.

Tonys_Chocolonely_Barry_vierkant

Barry

Doc Ops
Weinig zulke bescheiden mensen als onze Barry, maar dat hij jarenlang op internationaal niveau  gezaalvoetbald heeft mag best eens gezegd worden! Ach, wedstrijden kijken op TV is ook leuk – als er geen Dora of Teletubbies gekeken wordt, in ieder geval.

EI5A1834_MARIJN_annebarlinckhoff klein

Marijn

Chocolate explorer
Marijn is een wereldvrouw. Letterlijk. Ze woonde in Engeland, liep de halve marathon van Londen, Parijs én Lissabon (ze traint nu voor Berlijn) en in haar vrije tijd leert ze Hebreeuws. Als er dan nog wat tijd over is reist ze de wereld rond. Naar eigen zeggen is ze wel de slechtste tafelvoetballer van de planeet..

 

 

Freek

Freek

Beancounter
In de zomer is Freek op z’n allerbest. Dan trekt hij namelijk het hele land door om de gaafste festivals te bezoeken. Van Lowlands tot de Zwarte Cross: Freek is van alle markten thuis. Maar ook als de festivaltenten allang zijn afgebroken zoekt hij het avontuur op: met z’n vrouw reist ‘ie de wereld rond.

Tonys_Chocolonely_Sanne_vierkant_nieuw

Sanne

Sourcing Chef
Als je trekt hebt in iets lekkers moet je bij Sanne zijn. Zij bakt namelijk onwijs lekkere taarten en kan heer-lijk koken (heeft ze zelfs een blog over). Als ze niet in de keuken staat is ze aan het sporten of maakt ze een verre reis. Even vrienden opzoeken in New York, ofzo. Yeah baby!

Lean - The Supply Chain Machine

Lean

The Supply Chain Machine
‘Always look on the bright side of life’, vindt Lean. En dat kan in kleine dingen zitten: potjes Risken tot de zon opkomt, biertjes drinken in de kroeg (al dan niet met een pak schuddebuikjes die van hand tot hand gaat).. Ja, onze Lean vermaakt zich wel.

Henriette - Cocoa Calculator

Henriëtte

Cocoa Calculator
Henriëtte moet alles een keer gedaan hebben. Nou ja, ze vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen, zal ze nuanceren. Maar daar horen wel wrakduiken en het beklimmen van de Kilimanjaro bij! Ook op haar bucket list: kamperen op de poolcirkel.

Tonys_Chocolonely_Meredith_vierkant

Meredith

Miss Mash
Als het Meredith allemaal teveel wordt, geef ‘r dan een bezem of een afwasborstel. Da’s haar manier van therapie. Dat en chocolate chip cookies. Zorg dat je wat achterhoudt, want die eet ze al-le-maal op.

Tonys Chocolonely Frits

Frits

The Choconator
Je zou het niet zeggen als je hem ziet, maar Frits komt oorspronkelijk uit Nieuwegein. Waarschijnlijk heeft dat wel meegespeeld bij zijn algemene ontwikkeling, Frits is namelijk DE man die je bij een pubquiz in je team moet hebben. En als het toch karaoke wordt, zet dan David Bowie op. Rebel Rebel!

Tonys Chocolonely Ynzo

Ynzo

Choco Evangelist
Hoe noem je een blanke veertiger die graag keihard old skool hip hop luistert? Ynzo! Hij doet er zelfs een klein dansje bij. Niks geen C-walk of B-walk, een T-walk! Rood en blauw samen. Peace out.

Tewatha

Tewatha

Tony’s Store Tiger
Je zal Tewatha nooit door rood zien fietsen. Ze stopt netjes voor voetgangers bij zebrapaden, heeft altijd de lichtjes aan. Haar mede-fietsers zoeven haar geregeld hoofdschuddend voorbij alsof ze net haar fietsexamen heeft gehaald, maar wij zijn er alleen maar blij mee. Zekerstewatha!

hallo